Te mennyire vagy hűséges a bankodhoz?

Te mennyire vagy hűséges a bankodhoz?


Megéri-e monogámnak lennünk a bankunkkal kapcsolatban? Vagy jobb felbontani a házasságot egy pénzügyileg tudatosabb választásért? Persze szép dolog a hűség, de a pénzügyek világában ez olykor nagyon is sokba kerülhet! A bank sem szeretetszolgálat, és hosszabb távon is minden pénzintézetnek az az érdeke, hogy olyan ügyfelei legyenek, akik pénzügyileg tudatosak, elkötelezettek és elégedettek.

A minap jelent meg a Gfk Financial Intelligence kutatása, miszerint egyre növekszik a bankjukhoz hű ügyfelek aránya. A rendszeres, negyedéves adatokra támaszkodó felmérés szerint tavaly egyre csak növekedett azoknak az ügyfeleknek az aránya, akik nem tervezik fő számlavezető bankjuk leváltását. A cserére hajlandók száma mindösszesen 7% körüli. A kimutatás szerint ennek fő oka a pénzügyi termékek és szolgáltatások egyre bővülő körének személyre szabásának és a célzott banki ajánlatok minőségének javulása, a banki informatikai fejlesztések  beérése. Mindezek összességében javítják a fogyasztók elégedettségét, a bankjukhoz való pozitív viszonyukat, elköteleződésüket pedig megerősíti. Ez azt jelentette, hogy a bankváltást nem tervezők aránya 59%-ról 69%-ra emelkedett az I. negyedévről a IV. negyedévre a mért adatok tükrében. A váltásra nyitott 7% jellemezően a 30 év alatti korosztályból kerül ki, folyószámla-hitellel pedig az átlagosnál kisebb mértékben rendelkeznek (5,6%, míg az átlagos szám 10,4%). Ezzel is magyarázható, hogy miért is rugalmasabb és kevésbé röghöz kötött ez a szegmens. Ez kb. 500 ezer bankkapcsolattal rendelkező potenciális ügyfelet jelent a felmért 15-69 éves lakosság körében. Tehát ők azok, akikért a bankok harcba indulhatnak.

Bár hazai bankok nagyon sok előremutató lépést tettek az elmúlt években az ügyfelek pénzügyi edukációja terén, és egyre jobban ismerik, értik ügyfeleik szokásait, komoly informatikai beruházásokat eszközöltek. Mi még egy szempontot behoznánk, amire a kutatás nem terjedt ki, illetve a közvélemény kutatások során az emberek nem nagyon szeretik bevallani. Ez bizony a lustaság! Némi eufemizmussal élve az eredményeket magyarázhatjuk a magyarok bankolási szokásainak konzervativizmusával, márka- és pénzintézethűségével. Azonban valószínűleg sokkal inkább közelebb járunk a valósághoz, ha egyszerű lustaságról beszélünk. Ha tovább megyünk, akkor pedig a pénzügyi fogyasztói tudatosság alacsony szintjével, hogyhogy nem a pénzügyi kultúra fejletlenségével és pénzügyi tudás hiányosságaival szembesülünk.

Most őszintén, tedd a szívedre a kezed! Te mikor nézted meg legutoljára, hogy a meglévő lakáshiteledet ki tudnád-e váltani egy konkurens bank jobb feltételeket kínáló konstrukciójával? Vagy ellenőrizted, hogy az általad igénybe vett banki szolgáltatások optimálisan illeszkednek-e a pénzügyi szokásaidhoz? Élethelyzetedhez? Mennyire költséghatékonyak? Van-e jobb a piacon?
Amikor egy új tv, Facebook profilkép vagy éppen farsangi jelmez kiválasztásával több időt töltünk el mint azzal, hogy megvizsgáljuk például egy hitelfelvételnél vagy bankszámlánál az összes paramétert, a lehetséges alternatívákat, és hogy ténylegesen olyan konstrukciót válasszunk, ami illeszkedik ügyfélprofilunkhoz, akkor talán még bőven van mit tenni a pénzügyi tudatosság terén! Mi ezt szorgalmazzuk! Kérdezz, kutass, nézz utána, hasonlítsd össze! Egy kis utánajárással nagyon sok pénzt tudsz megspórolni!