Segítünk megtalálni a legjobb hitelt céljaid megvalósításához.

válassz egyet kalkulátoraink közül és keresd meg a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót.

Építési hitelkalkulátor

Építési hitel: A kölcsönigénylő a már tulajdonában lévő telekre építési hitel felhasználásával kívánja megépíteni a tervezett ingatlant. Fontos, hogy az építő rendelkezzen a hatályos építési engedéllyel, és tervdokumentációval!

Az építkezés finanszírozásának fontos része az építési költségvetés is. Ezt a költségvetést készítheti az általunk megbízott építési vállalkozó, vagy mi magunk is, amennyiben külön szakembereket bízunk meg az egyes munkálatok elvégzésével.

Az építési költségvetés tartalmazza tételesen a ház építése alatt elvégzendő munkálatokhoz kapcsolódó kiadásokat anyag- és munkadíj felbontásban. Rendkívül fontos, hogy a költségvetés összhangban legyen a ténylegesen felmerülő költségekkel, mert a pénzintézet a benyújtott költségvetést hagyja jóvá, és az alapján finanszírozza az építkezést.

A kölcsön folyósítása szinte minden esetben szakaszos előfinanszírozással történik. Ez tehát azt jelenti, hogy az építési munkálatok ütemekre vannak bontva a finanszírozás szempontjából. A pénzintézet előre odaadja az adott ütem befejezéséhez, tehát egy adott készültségi szint eléréséhez szükséges összeget, de a további összegeket csak akkor bocsátja az igénylő rendelkezésére, ha az előző összeget felhasználta. Általában 3-4 ütemre bontja fel a pénzintézet az összeg folyósítását. A pénzintézet műszaki szakértője helyszíni szemlét tart, és ténylegesen elkészült munkálatok alapján határozza meg a készültségi szintet.