Segítünk megtalálni a legjobb hitelt céljaid megvalósításához.

válassz egyet kalkulátoraink közül és keresd meg a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót.

Lakásbővítési hitelkalkulátor

Bővítési hitel eseten az igénylő a tulajdonában lévő, használatba vételi engedéllyel rendelkező, és a földhivatali nyilvántartásban feltüntet lakóingatlant a bővítésre szóló hatályos építési engedély, és tervdokumentáció alapján bővítési hitel felhasználásával kívánja legalább egy lakószobával bővíteni.

Az építési hitelekhez hasonlóan finanszírozásának hangsúlyos része az bővítési költségvetés, attól függetlenül, hogy egy vállalkozót bízunk meg a ház felépítésével, vagy magunk választjuk ki a megfelelő szakembereket az adott munkálatokhoz.

A bővítési költségvetés tartalmazza tételesen a bővítés során elvégzendő munkálatokhoz kapcsolódó kiadásokat anyag- és munkadíj felbontásban. Nagyon fontos, hogy a költségvetés összhangban legyen a ténylegesen felmerülő költségekkel, mert a pénzintézet a benyújtott költségvetést hagyja jóvá, és az alapján finanszírozza a bővítési munkálatokat.

A kölcsön folyósítása gyakran szakaszos előfinanszírozással történik. Ez tehát azt jelenti, hogy az építési munkálatok ütemekre vannak bontva a finanszírozás szempontjából. A pénzintézet előre odaadja az adott ütem befejezéséhez, tehát egy adott készültségi szint eléréséhez szükséges összeget, de a további összegeket csak akkor bocsátja az igénylő rendelkezésére, ha az előző összeget felhasználta. Általában 1-3 ütemre bontja fel a pénzintézet az összeg folyósítását. A pénzintézet műszaki szakértője helyszíni szemlét tart, és ténylegesen elkészült munkálatok alapján határozza meg a készültségi szintet.